С мащабно шествие с три лъча и общоградско поклонение отбелязваме годишнина от гибелта на Апостола във Варна

С общоградско поклонение, заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя ще бъдат отбелязани 150 години от гибелта на Васил Левски във Варна.

В 09.00 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя пред барелефа на Апостола в кв. „Левски“,  (на ъгъла на бул. “Осми Приморски полк” и бул.”В. Левски”).

В 10 ч. започва шествие, което ще събере три лъча с крайна точка паметникът на Апостола на Алеята на възрожденците в Морската градина.

Първата група ще тръгне от площад „Независимост“ – по бул. „Княз Борис I“, като в нея ще се включат представители на Варненската и Великопреславска митрополия, деца от неделните училища към църковните настоятелства, гайдарска школа „Тракия“, представители на читалището в с. Тополи, деца от училища, детски градини и читалища от районите „Младост“, „Аспарухово“ и „Вл. Варненчик“.

Вторият лъч ще тръгне от паметника на Васил Левски в градинката пред Археологическия музей, с маршрут – по бул. „Сливница“ към Алеята на възрожденците. Той ще бъде воден от Представителния духов оркестър на ВМС, а в него ще се включат ученици от СУХНИ „Константин Преславски“ и НУИ „Добри Христов“, детски градини и читалища от район „Одесос“.

Третият лъч ще започне от пространството до зоокъта и ще се движи по централната алея до паметника на Васил Левски в Морската градина. В него ще се включат конна група, гайдари, ученици от училища, детски градини и читалища на район „Приморски“.

В 11.00 часа пред паметника на Васил Левски в Морската градина ще бъде отслужена заупокойна молитва, след което ще бъдат положени венци и цветя с военен ритуал.

Програмата бе обявена от Коста Базитов, зам.-кмет на Община Варна, и от съорганизаторите на събитието – Общобългарският комитет „Васил Левски“ – клон Варна и Сдружението за възстановяване на българската памет „БРАН“. Проявата е подкрепена от Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска митрополия.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

6°C Усеща се 2°C
1019hPa 69% 40% 6m/s 300deg
5°C Усещане -1°C
1022hPa 36% 0% 11m/s 280deg
7°C Усещане 2°C
1022hPa 26% 40% 11m/s 280deg