С олимпийско факелно бягане Техническият университет – Варна отбеляза Международния олимпийски ден (СНИМКИ)

С олимпийско факелно бягане Техническият университет – Варна отбеляза Международния олимпийски ден 

Студентите на Техническия университет – Варна, членове на Олимпийския студентски клуб, преподавателите и учениците от Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи символично запалиха олимпийския огън и участваха в щафетно бягане с него по случай Международния ден на олимпизма.

Събитието се проведе в двора на университета със съдействието на партньорите от Българския олимпийски комитет и отбеляза 130-годишнината от създаването на международното олимпийско движение.

От името на ректора на ТУ – Варна и академичното ръководство, с поздравление към участниците се обърна доц. д-р Павлина Наскова, зам.-ректор „Административна и стопанска дейност“. Тя прие олимпийския огън от Християн Василев – съдия по хокей на трева, свирил финал на Летните младежки олимпийски игри 2018, с традиционното за всеки олимпийски факлоносец „Приемам с гордост олимпийския огън чист и неопетнен“ и пожела на всички да го носят в сърцата си, за да продължават да разпространяват ценностите и идеалите на олимпизма.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1009hPa 72% 1% 2m/s 260deg

19°C Усещане 19°C
1011hPa 88% 0% 2m/s 110deg

24°C Усещане 24°C
1010hPa 73% 75% 1m/s 160deg