Съдът остави в ареста обвиняемия за убийството на 32-годишната жена, чието тяло бе намерено в багажник на автомобил

Повдигнаха обвинение на мъжа причил тежка катастрофа на бул. "Александър Малинов" в столицата

Калоян Каймакчийски – обвиняемият за убийството на 32-годишната Кристина Благоева, чието тяло бе намерено в багажник на автомобил, остава в ареста, реши Софийският градски съд днес.

В петък Софийската градска прокуратура (СГП) съобщи, че към наказателна отговорност е привлечен 34-годишният Каймакчийски за предумишлено убийство и го задържа за срок до 72 часа.

Досъдебното производство е образувано на 4 април от Трето РУ – СДВР в условията на неотложност, със съставянето на протокола за първо действие по разследването, и се води под ръководството и надзора на СГП. Първоначално досъдебното производство е образувано за отвличане. На 6 април в София е открито тялото на Кристина Благоева.  

Обвинението е за това, че на 3 април в София, на ул. „Кукуш“ № 1, К. К. умишлено умъртвил К.Б., като произвел два изстрела с огнестрелно оръжие, като деянието е извършено предумишлено.

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването, наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че съществуват разумни основания да се смята, че Каймакчийски е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице висока обществена опасност, което налага неговото задържане.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров посочи в петък, че личен конфликт е причината за убийството.

Информация: БТА

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1013hPa 63% 0% 8m/s 320deg

15°C Усещане 14°C
1020hPa 79% 75% 3m/s 300deg

16°C Усещане 16°C
1016hPa 82% 20% 3m/s 260deg