Съдът във Варна глоби 24-годишен мъж, потвърдил неистински данни в писмена декларация пред „Пътна полиция“ 

Пробация за 60-годишен мъж, извършил кражба от строителен хипермаркет във Варна

Съдът във Варна глоби 24-годишен мъж, потвърдил неистински данни в писмена декларация пред „Пътна полиция“, съобщиха от Районен съд – Варна.  На 13 юли миналата година подсъдимият подписал и представил декларация пред Сектор”Пътна полиция” на МВР – Варна, в която вписал невярното обстоятелство, че свидетелството му за управление на МПС е изгубено. Декларацията била подадена с цел да се снабди с дубликат от документа.

В действителност шофьорската книжка на подсъдимия била отнета от компетентните немски власти, във връзка с извършено от него нарушение при управление на автомобил в Германия. Впоследствие чуждите власти препратили до МВР оригиналната шофьорска книжка на българския водач и така се установило извършеното от него документно престъпление по чл. 313, ал.1 от НК.

За потвърдената неистина в писмена декларация, Варненският районен съд призна за виновен 24-годишният подсъдим.  По внесено от прокуратурата постановление, с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, му бе наложено административно наказание – глоба в размер на 1000 лв. Разноските по делото също се възлагат на подсъдимия.         Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 15 дневен срок

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 8°C
1012hPa 87% 100% 2m/s 0deg

6°C Усещане 2°C
1012hPa 88% 100% 5m/s 120deg

5°C Усещане 3°C
1012hPa 100% 100% 2m/s 310deg