Съдът във Варна наказа с „пробация“ 64-годишен, тормозил системно собствената си дъщеря

Двама младежи бяха осъдени от Районния съд за кражба на часовници от варненските молове

Районен съд – Варна наложи наказание „пробация“ на 64-годишен мъж за това, че в условията на продължавано престъпление – на два пъти в периода от 6 до 9 април 2021 г., не изпълнил съдебна заповед за незабавна защита, с която бил задължен да се въздържа от актове на домашно насилие спрямо дъщеря си, информират от съда. Подсъдимият живеел в общо домакинство със семейството на дъщеря си, но често злоупотребявал с алкохол, като ставал агресивен, държал се враждебно и упражнявал физическо и психическо насилие над нея.

Около година преди конкретните случаи той е бил отстраняван с решение на съда за определен период от съвместно обитаваното жилище, отново заради акт на домашно насилие, но това не му повлияло възпиращо. Въпреки връчената му нова заповед за незабавна защита, той за пореден път в посочения период осъществил домашно насилие чрез отправяне на обиди и закани срещу дъщеря си, със заплахи за изгонване от апартамента и саморазправа с нея.

По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, с признание на вината, Районен съд – Варна наложи на 64-годишния мъж наказание „пробация“. Пробационните мерки включват задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители за срок от 6 месеца. В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1018hPa 83% 20% 0m/s 0deg

21°C Усещане 21°C
1021hPa 68% 0% 0m/s 0deg

22°C Усещане 22°C
1019hPa 68% 0% 1m/s 0deg