Съдът във Варна наложи мярка “подписка” на 50-годишния мъж, който стреля срещу полицаи

21-годишен остава в ареста по обвинение в кражба на кола във Варна

Районният съд във Варна наложи мярка за неотклонение „подписка“ на 50-годишния мъж, който стреля срещу полицаи на 1 май. Това съобщиха за СайтЪТ от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. От там посочиха, че районната прокуратура в морската столица веднага е протестирала решението на съда и другия петък мярката ще бъде разгледана отново. Прокурорът по случая ще настоява пред съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия, а именно „задържане под стража“.

Дават на съд варненеца стрелял с въздушка пушка по полицаи

СайтЪТ припомня, че деянието е извършено в следобедните часове на 1 май 2023 година в град Варна. Полицейски екип се отзовал на сигнал за влошени съседки отношения и възникнал конфликт. Една от страните – обвиняемият Г.Т., отказал да се съобрази с разпорежданията на служителите на реда и стрелял по тях с въздушна пушка.

50-годишен варненец стреля с газов пистолет по полицаи

При опит да бъде задържан същият оказал яростна съпротива и успял да нанесе и удари на полицаите преди да бъде обезвреден. Мъжът опитал с всякакви сили и средства да възпрепятства изпълнението на служебните ангажименти на служителите на ОД МВР – Варна. ВВ следствие на нападението варненецът успява да нанесе средна телесна повреда на един от полицаите и той е със спукана кост.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 19°C
1015hPa 88% 71% 1m/s 0deg
18°C Усещане 18°C
1016hPa 72% 100% 3m/s 120deg
18°C Усещане 19°C
1016hPa 100% 100% 4m/s 70deg