Оставиха в ареста бандита Веселин за блудство и грабеж! В досието му – 16 присъди!

Най-тежката мярка за процесуална принуда – „задържане под стража“ определи Варненският окръжен съд на 32-годишния Веселин М. Той е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който употребил сила, както и за блудство с пострадалата жена, съобщиха от съда.

Според обвинението, на 13 февруари тази година, Веселин отнел дамска чанта, в която имало 15 лева, като спрямо нападната жена извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление. Грабежът е извършен в условията на опасен рецидив. И за двете престъпления е предвидено наказание „лишаване от свобода“ повече от 5 години, поради което деянията се определят като тежки.

Веселин М. има 16 предишни осъждания, предимно за престъпления срещу собствеността, като последната му присъда е за деяние срещу личността.

След като разгледа събраните до момента доказателства, Варненският окръжен съд прецени, че от тях може да се направи обосновано подозрение за съпричастност на Веселин М. към престъпленията, за които е привлечен като обвиняем. Съдебният състав счете, че има риск той да извърши престъпление, като по този начин е изпълнено и другото законово изискване за определяне на най- тежката мярка за неотклонение. Изводът се подкрепя от тежестта на престъпленията, извършването им в условията на опасен рецидив и многобройните предишни осъждания на 32-годишния мъж. Поради наличието на всички законови предпоставки, Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“, като единствената подходяща спрямо Веселин М.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

6°C Усеща се 3°C
1019hPa 71% 75% 4m/s 290deg
4°C Усещане -2°C
1022hPa 35% 20% 11m/s 280deg
7°C Усещане 2°C
1022hPa 29% 27% 13m/s 280deg