Съдът във Варна остави в ареста 39-годишен мъж, обвиняем за държане на наркотици с цел разпространение

Апелативният съд във Варна потвърди ареста на обвиняем за грабеж, придружен със сила в Добрич

По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът определи „задържане под стража“ за 39-годишния Т.Г. от Варна. Мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем за държане без надлежно разрешително на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, както и за това, че притежава и съхранява без съответните разрешителни огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях. С постановление на наблюдаващ прокурор и с оглед явяването му в съда за определяне на мярка за неотклонение задържането на Т.Г. бе удължено до 72 часа.

39-годишният обвиняем бил задържан на 17 ноември 2023 година, след специализирана полицейска операция по противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, реализирана от служители на ОД на МВР – Варна, съвместно с техни колеги от ГДНП. Претърсени били два адреса в града. Иззети били три вида наркотични вещества – 806 грама кокаин, 20 грама марихуана и малко количество метамфетамин. Иззета била и голяма сума пари в лева и евро, както и две оръжия, за които липсвали съответните разрешителни –  един боен пистолет, един преправен такъв, голямо количество боеприпаси за тях. Намерени били електронни везни и множество празни пакетчета.

Определението на Окръжния съд за налагане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

8°C Усеща се 6°C
1013hPa 87% 100% 4m/s 350deg

5°C Усещане 1°C
1013hPa 88% 100% 5m/s 100deg

5°C Усещане 5°C
1013hPa 93% 100% 1m/s 200deg