Съдът във Варна отне колата на шофьор, качил се зад волана след употреба на наркотици

Условно наказание за 24-годишен, извършил серия кражби на хранителни стоки от супермаркети 

Районен съд – Варна наложи наказание  и отнемане автомобила на водач, шофирал след употреба на наркотик, съобщиха от съда, предаде СайтЪТ.   В бързо производство, по силата на постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение с признание на вината, Районен съд – Варна наложи наказание на 37-годишен мъж за престъпление по транспорта. На 18 август тази година във Варна той е бил хванат да управлява лек автомобил „БМВ“ след употреба на наркотични вещества.  При извършената му проверка на място с дрегер-тест той дал положителeн резултат за наличие на канабис и амфетамин, като отказал да даде кръвна проба за медицинско изследване.

Съдът одобри параметрите на споразумението, според което на 37-годишния подсъдим, неосъждан досега, се налага наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Той бе лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 10 месеца.

Освен това, управляваният от него под въздействие на наркотични вещества лек автомобил „БМВ“, който е негова собственост, се отнема в полза на държавата на основание чл.343б, ал.5 от Наказателния кодекс. 

 Съдебният акт е окончателен и влиза в сила ведна

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1017hPa 73% 7% 7m/s 30deg
18°C Усещане 18°C
1024hPa 60% 20% 1m/s 0deg
19°C Усещане 19°C
1019hPa 72% 20% 4m/s 160deg