Сарафов: Още днес ще предложа подмяната на всички зам.-главни прокурори

Борислав Сарафов заминава на работно посещение в Израел

Още днес ще предложа подмяната на всички заместник-главни прокурори, тъй като те показаха своята лична привързаност към г-н Иван Гешев. Това заяви пред журналисти избраният за изпълняващ длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, предаде NOVA

“Смятам, че последният месец показа ясно необходимостта и нуждата от реформи. Прочетох това, което правосъдният министър Атанас Славов е написал във Facebook и съм абсолютно съгласен с неговите доводи за необходимостта от промени. Затова и първата среща, която ще инициирам, ще бъде именно с него. Ще обсъдим възможностите за това как да се помогне на прокуратурата – да се изчисти от лоши практики, както от вътре, така и отвън”, посочи той. 

“Прокуратурата трябва да се изчисти не само от лоши практики, но и от тези, които ги създават. Не може г-н Гешев да го няма, но да останат „Гешевчетата по места”, както ги наричате медиите. Тоест тези, които подчиниха прокуратурата в интерес на бившия главен прокурор или на своя личен интерес, трябва да намерят интереса си другаде.Очаквам подкрепа от министъра на правосъдието”, категоричен е Сарафов. 

“Не считам, че настоящите зам.-прокурори – без изключение,  могат да бъдат отделени от г-н Гешев. След като той вече не е главен прокурор, те не могат да останат и да изпълняват длъжността си. Седейки до него на брифингите, които той даваше, вършейки и други неща, които са ми служебно известни – те нямат моралното право да останат зам.-прокурори”. 

По думите на Сарафов той носи отговорност пред стотиците стойностни хора, които работят в прокуратурата. „Тя трябва да работи в полза на обществото и гражданите, а не в личните интереси на главния прокурор или на местните сатрапи по места. Тези практики трябва да бъдат преустановени. Търся подкрепата на своите колеги, както и на правосъдния министър

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 11°C
1022hPa 62% 90% 2m/s 350deg

15°C Усещане 14°C
1027hPa 65% 75% 5m/s 260deg

18°C Усещане 17°C
1023hPa 55% 75% 4m/s 30deg