След тежката катастрофа по пътя за кв. “Виница”, варненци питат: Кога ще бъдат предприети мерки за обезопасяване?

https://thesite24.net/motorist-i-dete-postradaha-pri-katastrofa-vav-varna/

Десетки варненци изразиха желание да дарят кръв на пострадалото 10-годишно дете, което пострада сериозно при тежката катастрофа станала вчера по пътя за кв. “Виница”, научи TheSite24. В катастрофата загина неговият баща, едва на 47 години. До трагедията се стигна, след като 23-годишна варненка, управлявала л.а. „Фолксваген“, предприела обратен завой на забранен участък от пътя, без да пропусне движещия се в насрещната лента мотор.

Така се е стигнало до сблъсъка, в следствие на който водачът на мотора е починал, а детето е настанено в реанимация с множество травми и опасност за живота.

Трагедия: Починал е мотористът при катастрофата по пътя за “Виница”

Пробите за наличие на алкохол и наркотични вещества на водачката на лекия автомобил са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Поредната тежка катастрофа отново постави на дневен ред множество въпроси относно обезопасяването на пътния участък, на който често стават инциденти.

Моторист и дете пострадаха при катастрофа във Варна

“Кога ще сложат най-накрая камери в тази отсечка ? Карат като по магистрала и в двете посоки! Това няма да е последният случай. Районът е много оживен а не е обезопасен. Там където е станала катастрофата даже няма тротоари, по които да се движат пешеходци. Колко пъти сме писали до Община Варна да се вземат мерки и ето го резултата! Сложете само три стационарни камери и всичко ще се реши в района от Kaufland до светофара на Виница“, коментира варненка.

Млад мъж от Варна посочва, че още през 2022 г. е писал до община Варна, с надеждата да бъдат предприети действия, с които да се обезопаси този участък.

“В тази загуба имат вина и отговорните за пътната безопасност в Община Варна и КАТ Варна. Още през Август 2022 съм пускал сигнал, че мястото е с множество предпоставки за катастрофи, но писмото ми е игнорирано №РД22017177ВН/08.08.2022 с формален отговор”:

“Движението по пътищата във Варна се превърна в руска рулетка! За съжаление ще става и все по-зле! Всеки гледа себе си и не си дава грам сметка за останалите участници в движението! Бързащи да се натикат в кръстовището, защото ще светне светофар! Какво ги интересува, че някой може да иска да мине от там! Отнема се предимство, не се спира на пешеходни пътеки!

Една голяма джунгла!“, каза в заключение млада жена от Варна.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1009hPa 72% 1% 2m/s 260deg

19°C Усещане 19°C
1011hPa 88% 0% 2m/s 110deg

24°C Усещане 24°C
1010hPa 73% 75% 1m/s 160deg