След засичане на пътя във Варна, мъж насочи пистолет към друг шофьор

Инспектори от ОДМВР Варна влизат в класните стаи със съвети за безопасно шофиране по време на абитуриентските празници

За пореден случай на агресия на пътя, научи TheSite24. В сигнал до медията ни, читател сподели за фрапиращ случай от неделя. В ранния следобед варненецът е пътувал с двама свои приятели от кв. “Аспарухово” към центъра на града, когато автомобил с украинска регистрация го засича, а в последствие заплашва и с огнестрелно оръжие.

“С този, поне за мен неадекватен шофьор, се засякохме още на кметството в кв. “Аспарухово”, караше много бързо. На Джанавара бях с автомобила си в дясното платно, в един момент – изключително бързо другата кола ме засече и се качих кажи-речи на бордюра.

След това той отпраши бързо по моста. Там отново караше абсолютно неадкватно, но намали на изхода, защото знае, че има камери и така в крайна сметка се озовахме отново на светофара преди Бизнес хотела. Тъй като бях ядосан, реших да го попитам, знае ли той, че кара в градска среда и такова шофиране е опасно не само за него, но и за нас. Излязох без телефон, без нищо, за да не си помисли, че ще го снимам, защото нямах такова намерение, а просто да го видя, какъв е този бесен шофьор”, обясни варненецът. Междувременно, шофьорът на белия “Хюндай” отворил прозореца си и насочил срещу мъжа пистолет, след което казал:

“Имаш три секунди да си тръгнеш или ще те застрелям”, чуло се и сваляне на предпазителя на пистолета.

За щастие не се стига до сериозна саморазправа, защото водачът на варненския автомобил веднага се обажда на полицията за съдействие. В същото време, шофьорът на украинската кола потегля в неизвестна посока.

“Искам да отбележа, че автомобилът наистина беше украински, но агресивният шофьор говореше на български. Не мога да кажа със сигурност дали е бил украинец или българин, но е факт, че такива хора, опасни по пътищата и за околните, се разхождат необезпокоявани по улиците. Ами ако беше нервен и реши да застреля някой, кой би могъл да го спре?”, добави заплашеният варненец.

От пресцентъра на полицията във Варна потвърдиха за инцидента и допълниха, че вчера е подаден сигнал на телефон 112. Направена е конферентна връзка с Първо РУ.

Към момента украинският автомобил все още не е установен.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 11°C
1007hPa 87% 100% 6m/s 30deg

13°C Усещане 11°C
1008hPa 47% 40% 2m/s 150deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 44% 75% 5m/s 250deg