Служители на Община Варна освежиха детска площадка по граждански сигнал

След получен сигнал за замърсени междублокови пространства, са предприети незабавни действия, гражданите изпратиха снимки на текущото състояние след почистването

След получен в Община Варна граждански сигнал за замърсена градинка в междублоково пространство, Дирекция „Екология и опазване на околната среда“ предприе незабавни действия.

В писмото граждани алармират за силно замърсено междужилищно пространство пред блок на ул. „Ангел Кънчев“ 26, заключено в карето между ул. „Братя Миладинови“, ул. „Георги С. Раковски“ и ул. „Страхил войвода“ в широкия център на града.

На терена попада много посещавана детска площадка, за която гражданите сигнализираха, че е силно замърсена и занемарена.

Сигналът е подаден в късния следобед на 24 декември 2023 г. и в първият работен ден след Коледните празници – на 28 декември 2023 г. – е разпределена за проверка от компетентните общински органи.

На 5 януари 2024 г., в законоустановения срок, междублоковите жилищни пространства са почистени и освежени. Уведомени са подателите на сигнала за предприетите действия и развитието на случая. 

Вчера, 29 януари, гражданите, които алармираха за проблема по Коледа, изпратиха снимки на състоянието на градинката сега и за поддържането на междублоковите пространства от служители по чистотата в града.

Припомняме, че по Инвестиционната програма на МФ за общински проекти Община Варна ще проектира над 10 междублокови пространства в различни квартали, в които ще се изградят зони за отдих, спортни площадки и паркова среда.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

9°C Усеща се 8°C
1015hPa 81% 18% 2m/s 120deg

5°C Усещане 3°C
1014hPa 75% 0% 3m/s 100deg

4°C Усещане 2°C
1016hPa 93% 0% 3m/s 300deg