Служители на ВиК – Варна ще даряват кръв

Служители на ВиК – Варна ще даряват кръв

Служители на ВиК – Варна ще дарят кръв за Районния център по трансфузионна хематология. Акцията, която е по инициатива на ръководството на дружеството и синдикалните организации в него, ще се проведе днес от 8,30 до 12,30 часа. За целта от центъра ще изпратят мобилния пункт, оборудван с всичко необходимо за даряване на кръв. В него едновременно манипулация може да се извършва на двама души.

Подобна акция във ВиК – Варна не е правена от години. „Надявам се повече служители на дружеството да се отзоват на призива за кръводаряване“, заяви зам.-управителят на дружеството Яна Маринова, която е пряко ангажирана с организацията на акцията. От своя страна ръководството на дружеството ще осигури на всички кръводарители по два дни отпуск, както и всичко необходимо за възстановяване след кръводаряването.

От кръвния център вече осигуриха на служителите на ВиК – Варна материали за запознаване с критериите за допустимост на кръводарителите. Непосредствено преди манипулациите всички, изявили желание да дарят кръв, ще бъдат прегледани от лекар за установяване на моментното им здравословно състояние. Отделно от това те ще попълнят анкета, в която ще трябва да упоменат всички хронични или инцидентни заболявания, за да може максимално точно да се установи допустими ли са те кандидати за кръводарители.

„Ако акцията бъде успешна, тя ще стане традиционна за дружеството“, увери Яна Маринова.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

27°C Усеща се 28°C
1009hPa 62% 0% 3m/s 260deg

22°C Усещане 22°C
1011hPa 78% 0% 3m/s 280deg

27°C Усещане 28°C
1010hPa 61% 20% 2m/s 300deg