Спецов: Задържаните инспектори от НАП са „петно“ върху доброто име на всички служители

59 - годишен - добре познат на служителите на реда, осъждан е задържан в резултат на предприети незабавни полицейски действия. Според събраните до момента данни,  вчера благоевградския жител е извършил кражба на раница, оставена без надзор на плажната ивица. В нея имало лични документи и пари. Мъжът е заловен от служителите на Първо РУ. По случая е образувано досъдебно производство и събраните материали са предадени на прокуратурата.  

„Служителите на НАП, задържани от полицията за подкуп, са сериозен удар по имиджа на институцията и по доброто име на 8 000 колеги, работещи честно и добросъвестно в приходната агенция“. Това заяви изпълнителният директор на НАП Румен Спецов по повод ареста на двамата инспектори в сектор „Проверки“ в Кърджали. Те бяха задържани за корупционно престъпление, като до момента от прокуратурата не са им повдигнали обвинения. 

 „Ще окажем пълно съдействие на МВР и прокуратурата за изясняване на случая. Спрямо служителите ще бъде наложена най-строгата санкция, предвидена в Закона за държавния служител, защото е недопустимо сред нас да има хора, които с действията си петнят труда и хвърлят сянка на съмнение върху честността и коректността на 8 000 души, работещи в НАП”, заяви още Спецов. Той беше категоричен, че ръководството на приходната агенция е безкомпромисно към всяка проява на корупция, натиск и опит да се руши доверието на обществото в институцията. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

22°C Усеща се 22°C
1009hPa 79% 1% 2m/s 290deg

19°C Усещане 19°C
1011hPa 88% 20% 2m/s 140deg

24°C Усещане 24°C
1010hPa 69% 75% 2m/s 150deg