Стела Николова: Правим всичко възможно да спасим Пловдивския панаир от Георги Гергов

Стела Николова: С промените в глава “Психично здраве” от Закона за здравето ще защитим правата на една от най-уязвимите групи в обществото

Досега битката за Пловдивския панаир се водеше основно от народни представители и общински съветници, но вече и министърът на икономиката предприема действия като заинтересована страна по случая. Това заяви в ефира на Euronews народният представител от “Продължаваме промяната – Демократична България” Стела Николова. Според нея новият министър Богдан Богданов, който вече нареди проверка по казуса, може да обжалва и иска нищожност на решение на Варненския общински съвет от 2021-а за собствеността на акциите.

“Няма да се предадем дори акциите да отидат окончателно при г-н Георги Гергов”, заяви Николова, според която различни политически сили през годините са обслужвали олигарха. “Той е придобивал хапка по хапка панаира за жълти стотинки поне от 2006-а година насам”, уточни Николова. Според нея редом с действията на министъра е важно и Агенцията по вписванията да обжалва определение на Апелативния съд, за да се спечели допълнително време за положително развитие по казуса.

По-рано тази седмица парламентарен въпрос на Николова към вече бившия служебен министър на културата разясни, че Министерството е започнало процедура по обявяване на Пловдивския панаир за културна ценност. Още през април депутатите от ПП-ДБ отправиха такова искане в опит да спасят панаира от Гергов. Неговото дружество “Пълдинтуринвест” е изпратило писмо да всички народни представители с настояване да не изискват действия от министрите, защото по казуса вече нищо не можело да се направи.

“Това е изключителна арогантност. През цялото време се прави всичко възможно Гергов да получи Панаира”, възмущава се Николова. Тя напомни, че казусът е включен в дневния ред на Народното събрание тази седмица.

Вчера общинският съвет в Пловдив отхвърли предложението на “Демократична България”, с което общината можеше да придобие 29% от акциите на панаира чрез замяна на акции с Варна.

“Предложението на ДБ в Пловдив беше много резонно. Ако акциите бяха заменени, всяка от страните щеше да остане доволна, но за съжаление мнозинството общински съветници от ГЕРБ не допусна това”, заключи Николова.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1017hPa 72% 40% 6m/s 130deg

24°C Усещане 23°C
1016hPa 41% 0% 2m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1015hPa 53% 20% 3m/s 70deg