The Telegraph: Британската армия не може да се бие с Русия повече от два месеца

The Telegraph: Британската армия не може да се бие с Русия повече от два месеца

Неуспехът да се осигурят повече средства за въоръжените сили ни поставя в неравностойно положение, предупреждава заместник-началникът на Щаба на отбраната

Британската армия би могла да издържи само два месеца срещу руските сили в случай на конфликт, пише The Telegraph , позовавайки се на британски военни.

Генерал-лейтенант сър Роб Магоуън заяви, че въоръжените сили ще трябва да се справят с “оперативния риск”, който произтича от липсата на ресурсите, които той би искал да получи в бъдещите войни.

Това се случва, след като Грант Шапс, министърът на отбраната, заяви пред депутатите, че е лобирал пред Риши Сунак и Джереми Хънт за повече пари за отбрана в последния бюджет, но не е успял да осигури увеличение.

Пред депутатите от Комисията по отбрана на общините висшият офицер от Кралската морска пехота заяви:

“Бяхме много ясни, че сумата, която харчим за боеприпаси в момента… която е значителна, не отговаря във всички области на заплахите, пред които сме изправени.

“Ясно сме заявили, че трябва да похарчим повече пари, над рекордната програма, за това, което наричаме интегрирана противоракетна отбрана.”

Комисията по отбрана на британските общини установи, че “все по-претоварените” британски въоръжени сили не са готови за война с Русия.

Комисията констатира, че правителството “никога няма да постигне готовност за водене на бойни действия или стратегическа готовност” без спешни реформи за преодоляване на кризата с набирането на кадри, а също така ще трябва да увеличи драстично запасите от оръжия и боеприпаси на Великобритания.

В доклад депутатите заявиха, че въоръжените сили се нуждаят от повече средства, за да “участват в операции, като същевременно развиват готовност за водене на бойни действия”, или ще трябва да се намали “оперативната тежест” върху армията.

Бившите началници на отбраната заявиха пред комисията, че въоръжените сили са били “изчерпани” от 2010 г. насам и “в един равностоен конфликт биха изчерпали възможностите си след първите няколко месеца.”

Превод и редакция: в. Труд

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 9°C
1006hPa 87% 75% 8m/s 10deg

14°C Усещане 12°C
1008hPa 38% 75% 2m/s 70deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 41% 75% 4m/s 270deg