Това ли е най-тясната къща във Варна?

Това ли е най-тясната къща във Варна?

Варна се гордее със старите и красиви сгради, които са туристическа забележителност, а голяма част от тях са и паметник на културата. Повече от къщите са като произведение на изкуството – цветни, с красиви орнаменти и независимо дали става дума за обществено здание или частен дом, всяка сграда посвоему е разказвач на любопитна история.

Наскоро обаче, съвсем случайно от СайтЪТ попаднахме на една любопитна къща, която не можем да наречем красива, но пък за сметка на това е интересна и вероятно е една от най-тесните къщи във Варна, ако не и най-тясната. Истината е, че хиляди пъти сме минавали по ул. “Михаил Колони”, но тази малка къща не сме я забелязали, а тя действително заслужава внимание.

Тясната къща се намира на ул. “Михаил Колони” 7. В първия момент човек остава с впечатление, че тя е част от друг имот, но с интерес забелязва, че предходния имот е с номерация 5, а следващия с номер 7А. Освен това е повече от видно, че архитектурата на трите къщи се различава, при това значително. Жителите в района споделят, че последният етаж е обосбен като тераса, на която хората си гледат и цветя.

За самата къща не се знае много, освен, че е построена през 80-те години на миналия век. Хората споделят, че портата към вътрешния двор е широка, колкото каруца, а самите дворчета са повече от красиви.

Друга макар и не толкова тясна къща е едно градско бижу на ул. “Дръзки” 12. Преди време фасадата на този имот беше реставрирана, а излазът към ул. “Преслав” показва, че имотът със сигурност не е толкова тесен, колкото е къщата на ул. “Михаил Колони”.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

21°C Усеща се 21°C
1017hPa 68% 2% 6m/s 30deg
18°C Усещане 17°C
1024hPa 63% 75% 3m/s 150deg
18°C Усещане 18°C
1019hPa 77% 20% 4m/s 150deg