Трагедия: Три са вече жертвите на потопа на Черноморието

Трагедия: Три са вече жертвите на потопа на Черноморието

Изчезналите жени са председателката на Районния съд в Царево Мария Москова и нейната дъщеря

Трима души са изчезнали на територията на община Царево, след като са били отнесени от водата. Това каза за bTV кметът на общината Георги Лапчев, но подчерта, че информацията не е 100% потвърдена.

Предполага се, че хората са били на някой от мостовете в Царево.

Съоръженията бяха отнесени от придошлата вода след поройните дъждове през последните часове.

Инж. Паунова: Днес започва изграждането на временно съоръжение при Царево, по което ще се пренасочи трафикът от разрушения мост (СНИМКИ)

Продължават действията на звената на МВР на територията на засегнатите от наводнението населени места. Към настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви – двама мъже и жена. Няма нови сигнали за изчезнали хора.

Държавата се мобилизира в помощ на пострадалите от наводненията в община Царево

Полицейски екипи на ОДМВР – Бургас регулират движението по всички пътни артерии на територията на Община Царево. Заради преливане на река Велека към настоящия момент няма достъп до Синеморец. Органите на реда осъществяват и линеен контрол за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Екипите осъществяват и контрол спрямо повредена или унищожена собственост на граждани, с цел недопускане на мародерски действия.

Непотвърдено: Трима изчезнали в Царево, след като били отнесени от водата (СНИМКИ)

Служителите на зонално жандармерийско управление в Бургас оказват помощ и упътват нуждаещи се от съдействие.

Екип на РД “Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас ,  заедно с доброволно формирование от Пловдив по закона за защита от бедствия освобождават пътя за с. Фазаново, чрез изрязване и преместване на дървета и клони, както и проверяват проходимостта на пътя. Екипи огнеборци осъществяват отводнителни действия в с. Лозенец и к-г „Оазис“. Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват контролирано вода от два язовира в Лозенец, с цел недопускане на преливането, а  водолази издирват по море и в близост до сушата различни опасни предмети, отнесени от придошлата вода. Пожарникари  участват  и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в осигуряването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в с. Кости и оказват съдействие на местното население.

Евакуират хората в Царево, обявиха бедствено положение

Гранично-полицейски кораб е в акваторията на Царевския залив за подпомагане на действията по търсене и спасяване.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

22°C Усеща се 22°C
1011hPa 68% 84% 3m/s 110deg

24°C Усещане 23°C
1012hPa 41% 20% 2m/s 290deg

25°C Усещане 25°C
1010hPa 36% 0% 4m/s 80deg