Транспортът между населените места във Варненско е сред „вечните“ проблеми за малките общини

Не е постигнат консенсус между община Варна и община Аксаково за линия 409

Транспортът между наслените места в областта е сред  „вечните“ проблеми за малките общини. Това стана ясно по време на втората среща на кметовете на общините, организирана по инициатива на областния управител проф. Андрияна Андреева. Домакин беше кметът на Вълчи дол Калоян Цветков.

Общините във Варненска област с идея да изградят общи приюти за бездомните кучета

Всички от присъстващите кметове и представители на администрациите бяха единодушни, че много от жителите на селата нямат достъп до обществен транспорт, с който да пътуват до общински център или близък град. Така те не могат да стигнат до лекар, до аптека, до институции или дори до магазин за ежедневни продукти. Причината:  транспортните фирми отказват маршрути, по които пътниците са малко, а разходите – все повече.

Решението, според кметовете, е да бъдат отпускани субсидии от държавния бюджет за междуселищни пътнически превози във Варненска област.

Зад идеята застанаха областният управител проф. Андрияна Андреева и зам.-областният управител Огнян Рачев, който също беше на срещата във Вълчи дол.

„В сутрешните часове автобусите Белослав-Варна са претъпкани, но за следващите курсове  са почти празни, и линията е губеща“. Така кметът на община Белослав Деян Иванов подкрепи идеята за интегрирана транспортна схема за цялата страна.

Следващата среща на кметовете от областта ще е във Варна, а темите: здравеопазване и европейско финансиране.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1016hPa 67% 0% 2m/s 130deg

13°C Усещане 13°C
1019hPa 72% 100% 1m/s 0deg

17°C Усещане 16°C
1016hPa 63% 100% 4m/s 10deg