Трифонов: Управляващите са некадърни, необходимо е експертно правителство

Трифонов: Управляващите са некадърни, необходимо е експертно правителство

„Има сериозна апатия към това, което става. Суверенът е апатичен и уморен“. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов, който отговаря на въпроси на живо във фейсбук. Той и председателят на ПГ на партията Тошко Йорданов коментираха политическата ситуация у нас.

Според Трифонов, управляващите в момента са некадърни и се мислят за нещо повече от другите.

“Това, което снощи се случи, беше грозно. Като някакъв турски сериал – едните казват: “Няма повече с вас”, другите реват и казват: “Моля ви се, искаме с вас.” Такова реване не съм гледал”, каза той.

„Толкова са некадърни, че на две магарета слама не могат да разделят. Финансовият министър е некадърен, министър-председателят, който беше досега, е некадърен. Ще направят нещо, което ще взриви хората, ще изненада неприятно и оттам ще дойде черен лебед, хората ще поискат това нещо да свърши“, коментира Трифонов.

Той посочи, че на 1 юли цените на тока ще бъдат много различни. Лидерът на ИТН подкрепи идеята веднага да има избори.

“Няма да решават някакви боклуци от името на суверена”, заяви Трифонов.

Не съм адвокат на Румен Радев, той си носи отговорността, но той се стреми максимално да спазва максимално правилата, в случая Конституцията. Той я спазва, но дори и в рамките на това, което му позволява Конституцията, можеше да е по-корав. Аз ако бях на негово място, щях да ги мачкам. Там трябваше да бъдат само ГЕРБ. Можеше да разкара Кирил Петков, той като какъв е там, за какво е кандидат, да им светят ли са там, попита риторично Трифонов.

На въпрос с кого ще се коалира, ако сега може да влезе в правителство, той заяви, че трябва да се постави определен план, който трябва да се изпълни от професионално правителство, подкрепено от максимален брой партии. “За да се излезе от това, ето това трябва да стане”, отсече лидерът на ИТН.

“Явно, че няма да има една партия, която да прави всичко, явно трябва да има обединение, но не може да има такова, защото партиите са много настроени едни срещу други. Необходимо е експертно правителство”, посочи още той.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 11°C
1007hPa 87% 100% 6m/s 30deg

13°C Усещане 11°C
1008hPa 47% 40% 2m/s 150deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 44% 75% 5m/s 250deg