Турска бизнес делегация бе на официално посещение във Варна

Бизнес делегация от турския град Трабзон бе на официално посещение във Варна по покана на Варненската търговско-индустриална камара. По инициатива на Иван Табаков, председател на ВТИК гостите, които са представители на Търговско-промишлената палата и Стоковата борса в турския град, проведоха среща с кмета Иван Портних. На разговорите присъства и Тодор Иванов, зам.-кмет на общината.

Кметът запозна гостите с различни инфраструктурни проекти, които се изпълняват на Варна. Той допълни, че приоритет остава и изграждането на новата индустриална зона на площ от 10 хил. дка, като за целта се очаква финансова подкрепа от държавата. Кметът благодари на Иван Табаков за доброто партньорство между общината и ВТИК и заяви, че се надява развитието на контактите между браншовите организации във Варна и Трабзон да продължи.

Представителите на турската делегация споделиха своите очаквания, че новите правителства в двете съседни държави ще допринесат за стабилност и развитие на региона. Те запознаха домакините с икономическия профил на фирмите, които представляват, от секторите автомобилостроене, обувна промишленост, селско стопанство. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

7°C Усеща се 7°C
1014hPa 87% 96% 1m/s 0deg

2°C Усещане 0°C
1014hPa 80% 78% 2m/s 90deg

1°C Усещане -1°C
1015hPa 93% 0% 2m/s 250deg