Ученици от Варна отбелязаха Световния ден на водата

Ученици от Варна отбелязаха Световния ден на водата

РИОСВ-Варна проведе редица съвместни инициативи по повод Световният ден на водата- 22 март

На 20 март експерти от екоинспекцията посетиха ученици от III-ти клас към ОУ „Петко Р. Славеков“, гр. Варна, където представиха презентация, с фокус върху значението на чистата питейна вода за нашето здраве и благосъстояние, съобщиха от РИОСВ.

На 22 март представители на РИОСВ – Варна гостуваха на образователен хепънинг и демонстрационна STEM практика „Вълшебства с вода“ в ДГ № 14 „Дружба“, гр. Варна. По време на мероприятието се проведоха различни работилници и игри, свързани със свойствата на водата и начините за нейното опазване, а малчуганите споделиха как пестят водата у дома. Експертите получиха тематични рисунки и плакати.

Отбелязването на Деня на водата продължи с участие на експерти от РИОСВ – Варна в жури на отборно състезание между ученици от VII клас от група за занимания по интереси-„STEM работилница“, към СУ „Димчо Дебелянов“ – Варна. Четири отбора премериха сили с въпроси за природата и съхраняване чистотата на водните ресурси. Децата показаха знания за разумното използване на водата и получиха поименни грамоти от директора на РИОСВ-Варна. Домакин на събитието беше Басейнова дирекция – Черноморски район, дългогодишен партньор на РИОСВ – Варна в организирането и провеждането на екологични инициативи.

Празника на водата завърши с посещение на ученици от IX-ти и X-ти клас към ПГИ „Д-р Иван Богоров“, гр. Варна в екологичния информационен център в екоинспекцията. Експерти от РИОСВ – Варна запознаха подрастващите с регулиращите и контролни функции на институцията по отношение на водите.

След беседата, посещението продължи в Регионална лаборатория – Варна (РЛ) към Изпълнителната агенция по околна среда. Там с любезното съдействие на екипа от РЛ, учениците имаха възможността да се запознаят с най-съвременната апаратура за пробоподготовка и анализ на компонентите на околната среда (води, въздух, почви, седименти), както и на утайки, суровини, строителни материали, растителни и отпадъчни продукти и др.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1013hPa 72% 100% 6m/s 350deg

13°C Усещане 12°C
1017hPa 88% 75% 3m/s 320deg

13°C Усещане 13°C
1015hPa 88% 20% 2m/s 300deg