В Албена организират любителски тенис турнир през май

В Албена организират любителски тенис турнир през май

Ваканционно селище “Албена” е готово да посрещне за първи път в своята 54-годишна история най-престижна тенис и СПА верига за любители в България Weekend tour. Със своите 22 отлично подготвени корта на открито, богат календар с тенис лагери, национални и международни турнири на най-високо ниво през последните години, сега идва ред в Албена среща да си дадат и участниците от веригата, като турнира ще бъде от категория ITL500 на Интерактив тенис. Победителят ще получи не само купата и голямата награда, но и ще си тръгне от българския курорт с 500 точки за годишното класиране и финалите през декември. Голямата награда на сингъл при мъжете и жените включва и два ваучера „Уикенд за двама“, осигурени от домакините от Албена.

Турнирите в курорта ще се състоят от 5 до 8 май. Участници и гости ще бъдат настанени при преференциални условия в хотелите Flamingo Grand Hotel & Spa 5* и Лагуна Бийч 4*, които са в непосредствена близост до кортовете за игра и до плажа. Това ще позволи на семействата и приятелите, които придружават участниците пълноценно да се насладят на майска ваканция.

Програмата на сингъл при мъжете включва минимум 5 срещи, тъй като участниците ще бъдат разпределени в групи. Ще се играе 2 от 3 къси сета (до 4 гейма). В курорта ще бъдат излъчени и шампионите на сингъл при жените, на смесени двойки, както и на двойки-мъже. Участниците ще пристигнат в петък – 5 май, а в деня на настаняването могат да направят свободна тренировка. Квалификационните дни са на 6 и 7 май, а финалите на сингъл, двойки + финалите на утешителни турнири са планирани за 8 май-понеделник.


Традиционно домакините от Албена, които имат един от най-красивите плажове в Европа, предлагат не само отлични условия за спорт и релакс, но на Гергьовден организират богати празнични програми и трапези в курорта.

„Вълнуваме се, че Weekend tour ще е част от историята на ваканционно селище „Албена“ – първият Европейски курорт на спорта на ACES Europe, който през последното десетилетие се утвърди като любима дестинация за тенис ваканция сред любители и професионалисти на всички нива от България и чужбина. Вярвам, че в Албена участниците ще получат най-добрите условия за настаняване, игра и почивка. Заедно с курорта поставяме началото на едно дългосрочно и успешно партньорство, което очаквам през годините да привлече не само много, но и най-добрите любители на аристократичния спорт и техните семейства – тези, които ценят красотата на спорта ни и дестинациите, където го упражняват“, сподели организаторът на Weekend Tour Ивайло Цанков.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1019hPa 73% 20% 7m/s 140deg
23°C Усещане 22°C
1017hPa 49% 40% 5m/s 100deg
24°C Усещане 24°C
1017hPa 43% 20% 3m/s 100deg