В Белослав ще доставят топъл обяд на хората в нужда с два нови електромобила

В Белослав ще доставят топъл обяд на хората в нужда с два нови електромобила

Община Белослав се сдоби с два електромобила, които ще бъдат използвани за социални дейности, в частност за изпълнението на проекта „Топъл обяд в община Белослав“ по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г. Новите превозни средства са закупени и доставени по схемата за насърчаване на електромобили по Инвестиционната програма за климата на Националния Доверителен Екофонд. През 2021 г. местната администрация придоби първото си ЕПС – двуместен електрически камион, който беше закупен отново с финансовата подкрепа на Националния доверителен екофонд. Това съобщиха от Областния информационен център във Варна, предаде TheSite24.

Общината разполага и с две зарядни станции за електромобили с паркоместа към тях, предстои обособяването на нов пункт със зарядна станция, който ще бъде ситуиран на северния бряг в гр. Белослав. За целта специално ще се обособи допълнително паркомясто за зареждане на ЕПС, обозначено със съответната пътна маркировка.

Целта на Община Белослав е да бъде даден пример на обществото с използването на по-екологични превозни средства, а с течение на времето изцяло да бъде подменен автопаркът с електрически автомобили. По този начин ще намалеят емисиите от изгорели газове, въглеводороди и прахови частици. Общината значително ще редуцира и разходите за гориво, масла и поддръжка. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1015hPa 72% 0% 5m/s 100deg

13°C Усещане 12°C
1017hPa 74% 100% 2m/s 280deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 63% 75% 2m/s 350deg