В края на май ще заработи новоизградената чешма в кв. „Младост“

В края на май ще заработи новоизградената чешма в кв. „Младост“

В края на този месец ще заработи новоизградената чешма с минерална вода в кв. „Младост“. Това съобщи за Радио Варна заместник-кметът по общественият ред и сигурността Илия Коев. По думите му към момента конструкцията на новата чешма е монтирана, извършват се дейности по доизграждане и облицовка с камък. Минералната вода, която ще потече е от същия каптаж като предишната. Предстои също да бъде вграден и барелефът на Капитан Петко войвода, както е било преди това. Изпълнителите на проекта уверяват, че до края на месец май ще бъде пусната в експлоатация, допълни заместник-кметът Коев.

Новоизградената чешма е разположена на бул. “Сливница”. Тя е на противоположната страна на предишната, която бе до дом „Младост“.  Новото място няма да пречи на придвижването на автомобили по булеварда, тъй като не е в близост до платното за движение. На мястото има и обособен паркинг за автомобили, поясни Коев. Той подчерта, че в стремежа си да изпълни желанието на варненци, екипът на Общината се е постарал по възможно най-бързия начин да започне изграждането на новата чешма.

Разчитаме много на съвестта на гражданите за опазването на тази чешма, посочи заместник-кметът Илия Коев. Той допълни, че Община Варна е предвидила и поставяне система за видеонаблюдение, за да обезпечи мястото от вандалски прояви и кражби.   

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1017hPa 82% 0% 0m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1016hPa 72% 75% 7m/s 110deg

15°C Усещане 15°C
1017hPa 82% 100% 4m/s 110deg