В края на месеца започва масово възстановяване на пътните настилки във Варна

Започна уличната рехабилитация в районите „Приморски“ и „Младост“

От 27 май започва рехабилитация на уличната инфраструктура в петте района на Варна. Това станало ясно на извънредна среща с участието на кмета Благомир Коцев, заместник кметовете  по инфраструктура Пламен Китипов и по обществения ред Илия Коев, както и представители на фирмите за пътна поддръжка. Заседанието бе свикано по искане на кмета часове след традиционната оперативка на общинската администрация по-рано днес.

Възлагателното писмо с описани всички улици и квадратни метри за рехабилитация ще бъде готово до края на работния ден, обясни Китипов. До края на седмицата предстои да бъдат издадени останалите документи – удостоверение за насочване на отпадъци, както и маршрути за техниката. Междувременно представители на Община Варна, районните кметства и фирмите ще направят обход, за да обозначат местата, където ще се извърши рехабилитацията. 

По нарежда на кмета Коцев, възстановяването на пътната настилка трябва да започне от най-критичните участъци. Целта е заложените в бюджета средства да се изразходват прецизно и то за най-належащите места.  

Списъците с улици за рехабилитация са изготвени от районните кметства. По техни данни, те се избират след проверки на място, както и по сигнали на граждани. Няма да се запълват дупки в уличната инфраструктура, където има ВиК аварии и асфалтовата настилка сляга. За тези участъци съвместно с ВиК ще се търсят по-дългосрочни решения, стана ясно на срещата.   

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 19°C
1018hPa 88% 2% 1m/s 0deg

19°C Усещане 19°C
1020hPa 77% 0% 2m/s 150deg

20°C Усещане 20°C
1019hPa 77% 0% 1m/s 250deg