Варна получава още една линейка за Спешна медицинска помощ

Варна получава още една линейка за Спешна медицинска помощ

Центърът за спешна медицинска помощ във Варна получи поредна нова високопроходима линейка по проекта „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, изпълняван по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Общата стойност на проекта, който се реализира на територията на цялата страна, е 207 250 930, 74 лв. Бенефициент е Министерството на здравеопазването. Целта му е осигуряването на качествен, равнопоставен и навременен достъп до услугите на спешната медицинска помощ на гражданите на България и на пребиваващите на нейната територия. Това съобщиха от Областния информационен център във Варна, предаде TheSite24.

Проектът обхваща не само доставката на общо 400 оборудвани медицински превозни средства, а и строителство, реконструкция, ремонт, преустройство и подобряване на достъпа в обекти от системата на спешна медицинска помощ и модернизиране на помещенията чрез доставка на оборудване и обзавеждане.

Филиалите за спешна помощ във Варненско, обхванати от проекта на здравното министерство, са в общините Варна, Бяла, Провадия, Белослав, Дългопол, Аксаково, Девня, Долни чифлик и Вълчи дол.

Доставените по проекта линейки гарантират висока степен на безопасност. Всеки автомобил разполага с различни видове специализирани носилки за транспортиране на болни в зависимост от състоянието им. Оборудван е и с устройство за изтегляне на хора, блокирани при катастрофи. Линейките имат и модерна апаратура: стационарна кислородна инсталация, транспортен респиратор, инсталация за аспирации, оборудване за инфузии, вградена библиотека за медикаменти, отоплителна, охладителна и вентилационна система, оборудване за управление на животозастрашаващи състояния.

Срокът на изпълнение на проекта е 23 юли 2024 г.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 11°C
1007hPa 87% 100% 5m/s 20deg

12°C Усещане 10°C
1008hPa 47% 40% 2m/s 180deg

14°C Усещане 13°C
1008hPa 51% 100% 5m/s 250deg