Варна става домакин на международен форум и на национални срещи по образование

Варна става домакин на международен форум и на национални срещи по образование

Варна става център на четири събития в областта на образованието и науката, които ще се проведат до 2 септември, съобщиха от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“.

Над 270 участници от България и чужбина са регистрирани за участие в Третия международен образователен форум „Иновативната образователна среда през призмата на емоционалната интелигентност и изкуствения интелект – посоки и предизвикателства“, който ще се проведе в дните 31 август – 1 септември. Сред чуждестранните гости са представители на ЦЕРН – Европейска организация за ядрени изследвания, Universitat Politècnica de Catalunya · Barcelona Tech – UPC – Барселона, Испания, University of Szczecin – Полша, Satakunta University of Applied Sciences Pori, Финландия, училищата – Transylvania College Клуж – Напока, Румъния, IES Campanillas (Malaga), Испания, MTÜ Sakala Eragümnaasium Tallinn, Естония, Eleneion Primary School Никозия, Кипър и други. Сред българските участници са представители на държавната администрация, работодателски организации, образователни институции, академичната общност в сферата на висшето, училищното и предучилищното образование. Събитието се организира от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна в партньорство с Министерството на образованието и науката и на Националното сдружение на общините в Република България.

Деветнадесета международна учителска спартакиада се провежда от 28.08.2023 г. до 02.09.2023 г. в курортния комплекс “Св. Св. Константин и Елена”. Събитието се организира под патронажа на Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, Пламен Димитров – президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Сюзан Флокан – Европейски директор на Европейския синдикален комитет по образование.

В дните от 30.08.2023 г. до 01.09.2023 г. отново в курорта “Св. Св. Константин и Елена” ще се проведе редовно заседание на Управителния съвет на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в Република България.

Варна е домакин и на Националното съвещание на Министерството на образованието с началниците на Регионалните управления от цялата страна, което ще се проведе от 31 август до 2 септември в курортен комплекс Златни пясъци.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1017hPa 73% 7% 7m/s 30deg
18°C Усещане 17°C
1024hPa 61% 20% 1m/s 0deg
19°C Усещане 19°C
1019hPa 72% 20% 4m/s 160deg