Варненци настояват за спешен ремонт на улици в кварталите “Младост” и “Бриз”

Варненци настояват за спешен ремонт на улици в кварталите "Младост" и "Бриз"

Множество жалби от варненци са постъпили в средата на месец март в Община Варна, относно състоянието на улици и тротоари в кварталите “Младост” и “Бриз”, научи СайтЪТ. Жителите на морската столица се обръщат към общинските съветници, след многократно запитване и настояване от тяхна страна, да се предприемат действия относно подобряване условията на обитаване на имот, за който се дължат и плащат данъци.

Близо 10 жалби са постъпили от жители на кв. “Младост” по отношение на състоянието на ул. “Васил Чекаларов”

“Настоящата ми жалба е свързана с неприемливото състояние на улица „Васил Чекаларов“, район “Младост”, в участъка между жилищен комплекс „Явор“, „Металекс“ „Каравела грийн парк” и другите близки многофамилни сгради.

След извършените строежи през последните години и съпътстващите дейности (прокарване на
парно, ток, вода и т.н,) на уличното платно между сградите все още не са положени асфалтова
настилка, тротоари, осветление, контейнери за отпадъци, а живущите и колите им се
придвижват в кал, прахоляк и неравности.

Локацията е трудно достъпна и откриваема за външни лица и доставчици. Живеейки във ветровит град сте наясно, че при сухо време дори прозорец не може да се отвори от влизащия вътре прахоляк.

Предвид приключилото застрояване на всички свободни терени на улицата и въвеждането им
в експлоатация по заповед на Община Варна, както и начислените от Общината данък
недвижим имот и такса битови отпадъци към собствениците, смятам за крайно необходимо да
бъдат предприети действия по цялостно асфалтиране на уличното платно и организация на
паркоместа.

Обръщам се с призив към вас за бърза реакция на жалбата ми и се надявам да получа
своевременна информация за включване на улица „Васил Чекаларов“ в графиците за
извършване на ремонтни дейности”, се казва в една от жалбите, постъпила от името на Яна Маврова.

Също сериозен брой жалби са постъпили и от жители на кв. “Бриз” относно състоянието на ул. “Илия Пенев” 17.

“Искаме да разберем като жители на ж.к. “Бриз”, редовни данъкоплатци и най-вече като една майка с малко бебе, как е възможно да стигнем до нашата жилищна сграда на “Илия Пенев 17″, след като нямаме изграден асфалтиран път, по който да минем, няма улично осветление и вечер трябва да се страхуваме за децата си, нямаме канализация и редовно наводняваме имотите си, в които сме вложили толкова финанси, усилие и труд?”, се казва в една от жалбите постъпила в община Варна.

От Дирекция “Инженерна инфраструктура” отговориха, че Община Варна извършва проектиране и изграждане на улици и прилежаща техническа инфраструктура съобразно действащите регулационни планове и само на тези, които попадат в имоти публична общинска собственост.

“Към момента регулацията на улици в кв. „Бриз“, не е приложена по информация от кмета на район „Приморски“.

Проектът на бюджет на Община Варна се предлага от Кмета на община Варна за разглеждане, обсъждане и приемане. В частта му за техническата инфраструктура проектът на бюджет се изготвя от Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ въз основа на приоритетните предложения на районните администрации на районите на територията на община Варна,
включително на районната администрация на район „Приморски“.

За да се включат посочените улици за проектиране и изграждане в бюджета на Община Варна е необходимо да се приложи уличната регулация в пълния им габарит. След това, при финансова възможност ще бъдат заложени средства за изготвяне на инвестиционни проекти, като след тяхното съгласуване и одобряване, съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията, и след осигуряване на финансиране ще се пристъпи към изпълнение.

По преценка на кмета на район „Приморски“ и при финансова възможност, компрометирани участъци от улици в кв. „Бриз“, включително ул. „Д-р Максим Караденев“, ул. Илия Пенев“ и ул. „Яким Михов“, може да бъдат включени в изготвяния от районната администрация списък за „Текущ ремонт на пътна и улична мрежа, пътни съоръжения, паркове и елементи на техническата инфраструктура за нуждите на Община Варна на територията на район „Приморски““, се казва в писмото на дирекцията.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

25°C Усеща се 25°C
1010hPa 50% 97% 3m/s 350deg

25°C Усещане 24°C
1012hPa 36% 1% 2m/s 310deg

29°C Усещане 27°C
1010hPa 18% 0% 4m/s 90deg