Варненската опера изпраща патриарх Неофит с “Упокой души его” от Чайковски

Варненската опера изпраща патриарх Неофит с "Упокой души его" от Чайковски

Варненската опера споделя скръбта на всички българи за кончината на блаженопочившия Български патриарх Неофит, първосветителя на родната Православна църква, предаде TheSite24.

Негово светейшество докосваше сърцата с всеотдайната си посветеност на християнската вяра, ерудицията и красноречието, благостта и смирението, с които приобщаваше миряните към духовното дело.

Църковните песнопения, които Патриарх Неофит великолепно изпълняваше, превръщаха всяко негово богослужение във висше откровение.

Той беше почитател и на оперното изкуство, защото красивата музика винаги е най-добрият път към божественото, заложено във всеки от нас.

Затова, в Деня за национален траур, Варненската опера ще отдаде почит на Негово Светейшество с музиката на Чайковски от „Упокой души его“ – онзи прочувствен хор от операта „Дама Пика“, който извежда смъртта на Графинята и Герман в кулминация на творбата.

Маестро Григор Паликаров ще призове артисти и публика към едноминутно мълчание, в знак на преклонение пред духовното наследство на достопочтения върховен архиерей на Българската православна църква.

Спектакълът на „Дама Пика“ ще бъде нашата молитва и вяра за светлия път на Патриарх Неофит в селенията на праведните!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 11°C
1007hPa 87% 100% 5m/s 20deg

11°C Усещане 9°C
1009hPa 50% 75% 1m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1008hPa 51% 100% 5m/s 250deg