Варненски студенти с награда за идеята им да създадат дигитална адвокатска платформа

Варненски студенти с награда за идеята им да създадат дигитална адвокатска платформа

Студентски екип от Икономически университет-Варна спечели първо място със своята идея в образователната предприемаческа програма Start for Future LEARN в рамките на проекта KAVA23611 SFFDeepT+ „DeepTech in Higher Education Institutions and Ecosystems through Entrepreneurial Education+”. Това съобщиха от Областния информационен център във Варна, предаде TheSite24.

На финала на шестото издание на образователната инициатива свои разработки представиха 87 екипа от 25 университета в Европа. Tази година участие в програмата взеха 12 екипа от ИУ-Варна с представители от катедрите „Международни икономически отношения“ и „Информатика“. В рамките на пет международни сесии те получиха експертна подкрепа от чуждестранни ментори за разработване на своите идеи.

Основателите на ThemisFY – Любослав Любчев, Пламена Георгиева и Даниела Козарова от четвърти курс – специалност МИО, бяха отличени от международното жури и спечелиха първо място и финансова награда в направление Manufacturing. Варненските младежи са впечатлили журито със своята концепция за дигитална платформа за адвокати, като амбицията на авторите е успешно валидиране на идеята и реализация на пазара.

Програмата Start for Future се реализира с подкрепата на EIT Urban Mobility и EIT HEI Initiative – инициативи на Европейския институт за иновации и технологии (EIT).

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1009hPa 72% 1% 2m/s 260deg

19°C Усещане 19°C
1011hPa 88% 0% 2m/s 110deg

24°C Усещане 24°C
1010hPa 73% 75% 1m/s 160deg