Варненският журналист Андрей Андреев издаде интересен роман, който пренася читателите на друга планета с различни природни закони

Варненският журналист Андрей Андреев издаде интересен роман, който пренася читателите на друга планета с различни природни закони

Дългогодишният репортер във варненски медии Андрей Андреев издаде своята дебютна книга, предаде TheSite24.

“Повестта на един наш” е фентъзи роман, който ни пренася в една алтернативна вселена на вълшебства и битки между различни раси създадния. Протагонистът в нея – нашът Базил от с. Естрин не е типичният главен герой. Той е болнаво създание с много несъвършенства, отрицателно мнение за почти всеки и жадува за лесен и спокоен живот без приключения, без учене и без развитие. Съдбата обаче има други планове за него и го изправя в битка с някои от най-могъщите човешки вълшебници.

Авторът се шегува, че сюжетът на книгата е на обратно под влияние на историческата наука, в която често се прибягва към ретроспекция, за да се обясни даден проблем. Споделя, че първоначално плановете му за фентъзи романа били различни докато не показал първия разказ от книгата на своя колежка. След като тя го обсипала с въпроси той се заел първо да продължи историята, а след това да създаде и предистория.

Андреев споделя, че е изключително щастлив от факта, че е намерил волята да сбъдне една своя детска мечта и копнее историята на Базил да се превърне във фентъзи вселена.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 18°C
1001hPa 52% 100% 1m/s 0deg

15°C Усещане 14°C
1002hPa 75% 20% 4m/s 90deg

15°C Усещане 14°C
1000hPa 72% 75% 2m/s 110deg