Във Варна ще се проведе Орхидеен фестивал

Във Варна ще се проведе Орхидеен фестивал

За пръв път в България ще се проведе Орхидеен фестивал. Това ще се случи в Големия Арт-салон на Радио Варна днес от 11 до 17 ч. Първо орхидеено общество и приятели ще привлекат вниманието върху изкуството да се отглеждат, познават и излагат орхидеи. Ще има томбола с награди, съвети за цъфтеж на фаленопсис, и разбира се – много и различни видове орхидеи, фотоси, сувенири с любимите цветя. Събитието е благотворително в подкрепа на образователни програми на Орхидееното общество. Входът за него е свободен.

„Търсим съдействие и популяризация на нашата програма Green connection за деца, учители и родители. Градските деца имат доста изтънели връзки с природата и тези занимания ще обогатят знанията им за зеления свят по един полезен и забавен начин. Ще развиваме творческите им умения и разкрасяването на средата, в която живеят и учат“, казва Крум Сотиров, международен орхидеен експерт и президент на Първо орхидеено общество.

Програмата „Орхидея за възрастни“ ще подпомага пенсионери и хора с малки възможности да се включат в живота на обществото и да се сдобият с мечтана от тях орхидея. Хората от третата възраст често живеят в изолация, а много от тях жадуват нови знания, активности и срещи със съмишленици.

В програмата на орхидеения фестивал ще се включи и уникалния икебанист Антония Ценова. Тя ще направи демонстрации по модерна икебана, а аранжировките ще могат да бъдат откупувани. В Детската работилница „Нарисувай ми орхидея“ може да участва всяко дете, което желае да рисува или майстори с пластилин. Кратка презентация ще запознае гостите с дивите орхидеи в България и опазването им. Финал на фестивала ще бъде Търг на редки видове орхидеи, който ще даде възможност на ценителите на се сдобият с интересен екземпляр, адаптиран към нашите условия.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1015hPa 88% 76% 2m/s 350deg
18°C Усещане 18°C
1017hPa 72% 40% 4m/s 110deg
18°C Усещане 19°C
1017hPa 100% 100% 1m/s 0deg