Във Варненско заловиха двама мъже за измама

Спипаха 32-годишен обрал бижутерия и хранителен магазин във Варна

При съвместна операция на служители от ГДНП, ОДМВР-Плевен и Варна са разкрити двама участници в измамна схема

Специализираната операция е осъществена от служители на сектор “Измами” – ГДНП и колегите им от сектор ”Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Плевен, РУ – Долна Митрополия, ОДМВР – Варна и сектор ”Специализирани тактически действия” към областната дирекция по образувано от районна прокуратура –Плевен досъдебно производство за измама.

В края на октомври миналата година жителка на град Долна Митрополия била заблудена от непознати, че ще изпълнят поръчка за доставка на сглобяеми къщички – тип контейнери, като според условието тя предплатила стойността на услугата – 4193 лв. Месец по-късно  жената потърсила помощ в полицията, след като не получила нито доставката, нито предоставеното капаро, направила и няколко безуспешни опита за кореспонденция с доставчиците.

В хода на разследването, на 10 февруари, на територията на град Дългопол, област Варна, криминалистите установили и задържали двама мъже – на 51 и 32 години, от Бургас, съпричастни към престъпната схема.

При процесуално следствените действия, предприети със съдействието на служители от ОДМВР-Варна, в обитаваните от двамата мъже адреси в Дългопол са намерени и иззети четири мобилни апарата, четири таблета, както и множество сим карти и пластики за тях, които имат пряко отношение към извършеното престъпление в Долна Митрополия.

Последвало претърсване и в лек автомобил, собственост и управляван от 32-годишния, където между предните седалки било открито и бяло – розово кристалообразно вещество. По данни на мъжа веществото е метамфетамин, с приблизително тегло 6 грама. Назначени са физико – химически експертизи на иззетото съдържание.

32-годишният е привлечен в качеството му на обвиняем и му е повдигнато обвинение по чл.209, ал.1 от НК. С постановление на наблюдаващ прокурор от РП – Плевен му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа. Работата по документирането на престъплението продължава под ръководството на районен прокурор.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 4°C
1013hPa 95% 20% 2m/s 60deg
4°C Усещане 3°C
1014hPa 87% 11% 2m/s 70deg
8°C Усещане 6°C
1013hPa 71% 20% 3m/s 290deg