“Възраждане”: Коста Стоянов се срещна с представители на ВиК – Варна, за да обсъдят сериозните екологични проблеми в “Максуда”

"Възраждане": Коста Стоянов се срещна с представители на ВиК - Варна, за да обсъдят сериозните екологични проблеми в "Максуда"

Кандидатът за народен представител от “Възраждане” Коста Стоянов проведе среща с представители на ВиК, за да обсъдят сериозните екологични проблеми във варненския кв. “Максуда”. Стоянов отиде заедно с ВиК екип на място и показа, откъде извира фекална вода, която се стича до кръговото кръстовище на бул. “Левски”. В хода на инспекцията, стана ясно, че проблемът е от години, но след построяването на булеварда е станал още по-сериозен. Междувременно Коста Стоянов обсъди темата и с представители на местната администрация. От Община Варна са поели ангажимент да намерят бързо решение, преди ситуацията да е станала критична. 

Коста Стоянов, “Възраждане”: Мизерия и отпадни води на кръговото кръстовище в “Максуда” (ВИДЕО и СНИМКИ)

“Силно се надявам общината и ВиК да се задействат в най-кратки срокове, защото случващото се в “Максуда” е повече от притеснително. Хиляди кубици мръсна вода се изливат в дерето и оттам по булеварда. Мръсотиите се носят из цяла Варна, което е абсолютно неприемливо и нехигиенно. 

“Възраждане” сезира редица институции във Варна за тежката екологична ситуация в “Максуда” (ВИДЕО и СНИМКИ)

От “Възраждане” следим темата и очакваме компетентните инстититуции да се заемат възможно най-скоро, защото от тази мръсотия е напълно възможно да тръгне епидемия”, категоричен бе Коста Стоянов. 

Припомняме, че след сигнал на жители в”Максуда” – Коста Стоянов и общински съветници от “Възраждане” посетиха квартала. На място те видяха наводнени дворове и мази от отходни води, които извират от шахтите. Тогава представителите на “Възраждане” поеха ангажимент да поставят темата на дневен ред пред институциите и резултатите не закъсняха. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1017hPa 88% 95% 1m/s 0deg
16°C Усещане 16°C
1021hPa 84% 20% 4m/s 110deg
19°C Усещане 19°C
1016hPa 72% 100% 2m/s 160deg