“Възраждане” стартира подписка против поставянето на павилиони в Морската градина на Варна

"Възраждане" стартира подписка  против поставянето на павилиони в Морската градина на Варна

 “Възраждане” стартира подписка против поставянето на павилиони в Морската градина на Варна. Това съобщи Коста Стоянов, втори в листата с кандидати за народни представители от листата на  политическата организация в морската столица, предаде СайтЪТ. Коста Стоянов припомни, че преди близо 2 седмици от “Възраждане” са изпратили запитване до община Варна с искане да бъде дадена подробна информация кой е позволил тези 10 павилиона да бъдат разположени в историческото сърце на парка.

“Разбира се, отговор така и не последва. Докато чакахме, проведохме и множество разговори със заинтересованите страни. Камарата на архитектите категорично не одобрява идеята да се поставят такива бараки в Морската градина. На същото мнение са и собственици на други търговски обекти. Междувременно до нас достигна информация, че разрешението за тези павилиони е дадено и от Министерството на културата, чийто зам.-министър от четворната коалиция се е разписал. 

Ние от “Възраждане” категорично  ще се борим да запазим Морската градина като място за почивка и разходки, а не да се превърне в битпазар”, категоричен бе Коста Стоянов.

Видео СайтЪТ

За по-малко от 3 часа над 100 варненци са се подписали в защита на Морската градина.

От “Възраждане” допълват, че всеки, който има желание да подкрепи инициативата, би могъл да го направи на пунктовете за събиране на подписи за иницииране на референдум в защита на българския лев.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

6°C Усеща се 2°C
1019hPa 69% 40% 6m/s 300deg
6°C Усещане 1°C
1022hPa 31% 0% 10m/s 280deg
9°C Усещане 5°C
1022hPa 27% 40% 12m/s 290deg