Задържаха група от 8 мигранти в Силистра

Костадинов: Пореден абсурд се случва на АМ "Тракия", кола с нелигални мигарнти е катастрофирала, а институциите не реагират! (ВИДЕО)

Група от осем чужди граждани, преминали без разрешение през границата на Република България, e задържана в Силистра, съобщиха за СайтЪТ от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Група от осем чужди граждани, преминали без разрешение през границата на Република България, е задържана в Силистра. Под ръководството и надзора на Районната прокуратура в града се водят 7 бързи производства по чл. 279, ал. 1 от НК, повдигнати са обвинения на задържаните.

Един от мъжете е привлечен към наказателна отговорност за това, че с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомагал чужденци да преминават в страната в нарушение на закона, като използвал за това МПС. Той е регистриран от Държавната агенция за бежанците и е в процедура по придобиване на статут. Младият мъж е действал като трафикант и е оказвал помощ на останалите да преминат през границите и територията на България. Привлечен е в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, т.4 и т.5, във връзка с ал. 1 от НК.

Според информацията, събрана до момента, в групата от мигранти има сирийци и иракски кюрди. Седмината са само част от по-голяма група, в която са установени и непълнолетни лица. Спрямо тях са предприети незабавни действия по транспортиране и настаняване в специализиран център за настаняване.

Разследванията и по образуваното досъдебно производство и по бързите производства продължават под ръководството на прокурори от Районната прокуратура в Силистра.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 9°C
1015hPa 87% 16% 2m/s 140deg

4°C Усещане 1°C
1014hPa 75% 18% 3m/s 100deg

3°C Усещане 1°C
1016hPa 93% 17% 2m/s 290deg