Задържаха собственика на двете кучета, открити мъртви в автомобила му

Отново нехуманно отношение към животни: Две кучета умряха заключени в лек автомобил във Варна

Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка със случай на проявена жестокост от страна на стопанин на две кучета, довела до смъртта им в лек автомобил, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Фатална жестокост: Заключиха в клетка две кучета в лек автомобил във Варна, животните издъхнаха! (ВИДЕО)

Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка със случай на проявена жестокост към гръбначни животни – две кучета, в резултат на която те са починали. Собственикът на кучетата П.А. (52 г.) е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 325б, ал. 1 от НК.

За случая станало ясно на 29 август 2023 година, когато съседи на обвиняемия подали сигнал в полицията. Те забелязали, че в автомобила, използван от 52-годишния мъж, били оставени двете кучета, които той отглеждал. Животните не давали признаци на живот.

П.А. бил задържан от органите на МВР във Варна. Образувано било досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата около случилото се. Работата по разследването продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в областния град.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 19°C
1022hPa 40% 0% 3m/s 360deg
19°C Усещане 18°C
1024hPa 48% 75% 4m/s 30deg
22°C Усещане 21°C
1022hPa 43% 40% 8m/s 90deg