Заместник-кметът Диан Иванов финализира забавена с години разпоредителна сделка за закупуване на имот общинска собственост

Заместник-кметът Диан Иванов финализира забавена с години разпоредителна сделка за закупуване на имот общинска собственост

Нови случаи на неприключени с години разпоредителни сделки за закупуване на имоти общинска собственост разгледа по време на приемния си ден заместник-кметът по правните въпроси и общинска собственост Диан Иванов. По време на редовната си месечна среща с граждани, той лично финализира забавена с години такава процедура. Собствениците на законно построена сграда на ул. „Братя Миладинови“ са направили постъпки за закупуване на 36 кв. метра общинска земя още през 2018 г. След приемната казусът беше приключен в полза на тяхното искане със събирането на всички подписи.

Други два случая за прекратяване на съсобственост с Община Варна изложиха посетители по време на приемния ден. По думите на Иванов настоящото ръководство е заварило стотици незадействани през годините подобни преписки. За всички тях Общината поетапно назначава пазарна оценка за собствена сметка, но окончателното решение за продажбата е на Общинския съвет. Убеден съм, че всички преписки ще бъдат придвижени, работим с бързи темпове, за да компенсираме натрупаните от предишното ръководство нерешени казуси, уточни Иванов.

С настояване за ремонт на ул. „Константин Илиев“ в кв. „Виница“ към заместник-кмета се обърнаха други граждани. По думите на хората за седма поредна година улицата е включена в списък за ремонт, но такъв не е извършен. През тази година Община Варна е предприела необходимите действия. Улицата е заложена за проектиране на основен ремонт, а средствата са от Министерство на финансите, осигурени за общински проекти.

С подобно искане се обърнаха и собственици на имоти в СО „Сотира“. От дълго време общинска пътека осигурява единствения достъп до парцелите им. Хората споделиха, че са изготвили документи за преобразуването на пътеката във временен път и чакат заповед за оценка на обезщетение на съседите.

Следващият приемен ден на заместник-кмета Диан Иванов ще бъде на 6 юни 2024 г. От месец юни той ще приема граждани всеки първи четвъртък от месеца от 14 ч. За записване на приемен час в графика гражданите могат да се обаждат на телефон 052/ 820 231.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 10°C
1017hPa 93% 8% 0m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1016hPa 72% 100% 6m/s 110deg

14°C Усещане 14°C
1017hPa 82% 100% 3m/s 80deg