Започна основен ремонт на междублоковото пространство на Руски блокове в район „Аспарухово“

Започна основен ремонт на междублоковото пространство на Руски блокове в район „Аспарухово“

Започна основен ремонт на междублоковото пространство в ж.к. „Дружба“ – т.нар. Руски блокове в район „Аспарухово“. Това съобщи кметът на варненския район Ивайло Маринов, предаде СайтЪТ.

Проектът предвижда обособяване на нови паркоместа с бетонови паркоелементи на тревна фуга – 264 броя, от които 13 за хора със специални потребности. За осигуряване на по-добра достъпност към комплекса, във връзка с новата транспортна схема в района, ще бъде изградена нова улица. Тя ще се свързва със съществуващия паркинг зад блокове с номера 3 и 4 и ще се ползва като вход за комплекса, който ще разполага общо с 3 входа и 3 изхода.

Изцяло подменено ще бъде уличното осветление като предстои да бъдат поставени 113 нови стълбове с LED осветителни тела.

По-голяма част от зелените площи и обособени градинки пред входовете ще бъдат запазени.

В целия комплекс ще бъде подменена асфалтовата настилка, ще бъдат изградени нови тротоари и рехабилитирани съществуващите. Ще бъде изградена и нова зона за спорт. В свободните от сгради и съоръжения площи се предвижда озеленяване.

По проект ремонтните дейности следва да приключат до края на месец ноември, като до тогава временно ще бъде създадено неудобство за живущите. Ще се стараем да ремонтираме поетапно с цел минимизиране на проблемите, най-вече с паркирането. Предварително се извиняваме на гражданите и благодарим за проявеното търпение и разбиране.

На разположение съм за обсъждане на възникнали въпроси и проблеми по време на строителните дейности.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1018hPa 83% 20% 0m/s 0deg

19°C Усещане 19°C
1020hPa 77% 0% 2m/s 140deg

22°C Усещане 22°C
1019hPa 68% 0% 1m/s 0deg