Започва основен ремонт на бул. „Девня“

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва основен ремонт на бул. „Девня“ – в участъка от бул. „В. Левски“ до ул. „Преслав“, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Проектът предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, изграждане на нови тротоари, с осигуряване на достъпна среда, и подмяна на старите осветителни тела с ново енергоефективно и енергоспестяващо осветление.

Във връзка със строително-ремонтните дейности от утре 30.08.2023 г. (сряда) от 10.00 ч., ще бъде затворено за движение северното платно на булеварда (платното в посока от ЖП Гара към бул. „Васил Левски“) в участъка от кръговото кръстовище до бившия завод “Корабно машиностроене” АД (слизането от Аспарухов мост към бул. „Девня“) до качването към Аспарухов мост. Движението ще се извършва двупосочно в южното платно на булеварда.

Междувременно приключиха ремонтните дейности на ул. „Тодор Икономов“ в район „Приморски“. Извършена бе цялостна подмяна на пътната настилка, подменена и тротоарната настилка и е поставено  ново енергоспестяващо осветление.

Продължава ремонтът на ул. „Васил Друмев“. Към момента улицата е отворена за движение в два участъка: от ул. „Кап. Рончевски“ до ул. „Найден Геров“ и в отсечката от ул. „Никола Михайловски“ – ул. „Райно Попович“ до ул. „Ген. Гурко“/ул. „Любен Каравелов“. По това трасе са изградени улични водопроводи и са подменени съществуващи сградни водопроводни отклонения, положени са кабели за уличното осветление, изградени са тротоари и паркоместа, положен е долен пласт на пътната настилка.

В другите два участъка от ул. „Найден Геров“ – ул. „Добри Войников“ – до ул. „Константин Фотинов“ и в участъка от ул. „Константин Фотинов“ – ул. „Иван Богоров“ до ул. „Никола Михайловски“ е изградена дъждовна канализация и са положени кабелите за улично осветление. Приключва изграждането на последния водопровод и са подменени съществуващите сградни отклонения. Предстоят строителни дейности по поставяне на нови тротоарни плочи, бордюри и обособяване на паркоместа. След приключване на ремонтните дейности ще бъде положен плътен асфалт на пътното платно на цялата улица.

Продължава да се работи и на ул. „Граф Игнатиев“, където се полага асфалтова и тротоарна настилка.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

15°C Усеща се 15°C
1016hPa 77% 82% 2m/s 360deg

17°C Усещане 16°C
1018hPa 51% 9% 4m/s 140deg

18°C Усещане 17°C
1017hPa 52% 20% 3m/s 110deg