Започват Великденските пости! Време е за молитва и покаяние!

Започват Великденските пости

Най-дългото пречистване на душата и тялото за всички вярващи

Великденските пости през 2023 година започват на 27 февруари – понеделника след Сирни Заговезни. Великият пост, наречен още Света Четиридесетница, продължава седем седмици и приключва ден преди православния Великден, който тази година се пада на 16 април.

Самият Христос започва своята мисия към човечеството с 40-дневен пост, за да покаже на последователите си какво значение имат и въздържането, и лишаването от храна. Затова се смята, че постът е въздържание не само от животинска храна, но и начин за духовно извисяване и откъсване от злободнеието в материалния свят.

По примера на Иисус, който се оттеглил в пустинята, за да се оттдаде на чистата молитва към Своя Отец, човек посвещава мислите си на Бог и се опитва да достигне нравствената извисеност на Спасителя. Така пречистени чрез поста, хората придобиват отново онова, което са загубили заради непокорството на Адам и Ева – правото да вкусят от Божествената храна – Светото причастие (тялото и кръвта Христови) и да пребивават отново в Бога.

Информация БНР

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

6°C Усеща се 6°C
1015hPa 93% 11% 1m/s 0deg

9°C Усещане 7°C
1016hPa 67% 57% 5m/s 50deg

2°C Усещане 1°C
1015hPa 93% 40% 2m/s 260deg