Жители на кв. “Аспарухово” се оплакват, че живеят в непосредствена близост до коне и кози, а каруците с дървесина са част от ежедневието им!

Жители на кв. "Аспарухово" се оплакват, че живеят в непосредствена близост до коне и кози, а каруците с дървесина са част от ежедневието им!

Жители на кв. “Аспарухово” се обръщат към община Варна с настояване да бъдат разрешени проблемите с битовите отпадъци и пренасянето на дърва от гората с каруци. Писмото е адресирано към ПК „Благоустройство и комунални дейности” към Общинския съвет във Варна, видя TheSite24. Инициатори на сигнала посочват, че по всяка вероятност дървата, които се пренасят са крадени, но към момента не са предприети реални мерки за справяне с проблема.

“Ежедневно се хвърлят битови отпадъци и пренасят дърва, вероятно крадени, от гората. Същите битови отпадъци при проливен дъжд ще запушат направения канал и може да се повтори трагедията от юни 2014 г.

Това се прави от една определена група хора с каруци, които са необезпокоявани от всички отговорни органи на местната власт“, допълват жителите на “Аспарухово”.

Те посочват в жалбата си, че същата група хора гледат нерегламентирано животни на около 100 м. от техните домове:

Това са коне, крави, свине, овце, кози и други животни! Съгласно наредбата за общественият
ред на община Варна – те нямат право да извърщват тази дейност! По същата наредба се забранява и движението на превозни средства теглени от животинска тяга на територията на гр.Варна. Но местната власт не контролира и това нещо!

Имахме уверението, че след приключване на извозването на земна маса и запълването на западното дере на кв. “Аспарухово”, пътят по който преминаваха свръхтежките камиони (ул.Перекоп,ул. Горна студена,ул. Ясен) ще бъде ремонтиран. Това така и не се случи и в момента пътят е разрушен, следствие на водите”, се казва още в жалбата на жителите на района.

Жителите на “Аспарухово” се обръщат с молба към общинската администрация да се сложи по-здрава бариера в края на ул. “Ясен”, тъй като сега съществуващата е умишлено изкривена, за да могат през нея да минават, както автомобили, така и каруци, които изхвърлят боклук на нерегламентирани за целта места.

Към жалбата е прикрепена и подписка на живущите в проблемния район, които настояват общината да вземе мерки.

След подаване на сигнала е извършена и проверка от страна на общинската власт. Ето какво са констатирали:

Във връзка със сигнал от жители на район “Аспарухово” е била извършена проверка от инспектори на Община Варна. Сигналът е бил признат за основателен и след издаване на предписание на фирмата отговорна за чистотата в района, замърсяването е било отстранено.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 9°C
1006hPa 87% 75% 8m/s 10deg

14°C Усещане 12°C
1008hPa 38% 75% 2m/s 70deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 41% 75% 4m/s 270deg