Жители на община Суворово алармират за множество случаи на избити бездомни животни

Жители на община Суворово алармират за множество случаи на избити бездомни животни

Жители на община Суворово алармират за множество случаи на избити бездомни животни. В сигнал изпратен до редакция на TheSite24 се посочва, че в рамките на няколко дни има убити 7 улични кучета и котки.

Ето какво споделят възмутените жители на общината:

“Село Калиманци, община Суворово, област Варна! Вчера някой е убил куче посред бял ден около 17:30 след обяд, на пешеходна пътека! 

Това е седмият труп на животно, убито в Калиманци за около седмица, като пет от тях бяха умишлено умъртвени с антифриз.

Районно управление на МВР Девня, община Суворово и ОДБХ Варна не виждат нищо притеснително в ситуацията и действат в синхрон по унищожаване на доказателствата, включително и такива за извършени престъпления.

Кметът на общината  побърза да освободи Краси Янева, която кметски наместник на Калиманци от подобаващата  миризма на разложени трупове, която се разнася в селото.

Без да има договор за трупосъбиране, разпореди два от труповете, които “украсяваха” централната част на селото да бъдат загробени в ореховата горичка до Суворово! След подаден сигнал за неправомерни действия, побърза да сключи договор с фирма за трупосъбиране, изрови труповете – доказателство за извършено престъпление и ги унищожи в инсинератор в Девня. На никое от животните не беше направена аутопсия, нито дори елементарна проверка за наличие на електронен транспондер. 

От вчера има нов случай на незаконно причинена смърт, чрез отравяне с антифриз на коте, за което РПУ Девня отказват да реагират, като съберат необходимите доказателства за образуване на досъдебно производство.

Възможно е да има и други убити кучета, в Калиманци вече няма безстопанствени такива по улиците! Популацията на бездомни животни в селото е “овладяна”…. по суворовски!

Общината няма сключен договор за изпълнение на манипулациите по овладяване на популацията на безстопанствени животни в момента по законен и хуманен начин”, допълват хората.

Към сигнала са приложени и ужасяващи снимки, които са в потвърждение на думите на притеснените хора.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 14°C
1016hPa 63% 20% 4m/s 120deg

16°C Усещане 15°C
1018hPa 46% 40% 6m/s 200deg

18°C Усещане 17°C
1015hPa 39% 75% 2m/s 90deg