36 души загинаха, а 85 са ранени по последни данни в тежката влакова катастрофа в Гърция (СНИМКИ)

36 души загинаха, а 85 са ранени по последни данни в тежката влакова катастрофа в Гърция (СНИМКИ)

Гръцкият министър на транспорта Костас Караманлис подаде оставка след тежката влакова катастрофа тази нощ, предаде Ройтерс.

Той заяви в изявление, че подаването на оставка е било негово задължение и че това е “най-малкото, което може да направи, за да почете паметта на жертвите”. Караманлис отбеляза, че поема отговорността за “дългогодишните недостатъци” на държавата. 

Двамата българи, които са пътували в катастрофиралия влак в Гърция, са добре и без наранявания, потвърди по телефона за БТА генералният консул на България в Солун Антон Марков.

По-рано бе съобщено, че двама български граждани са ранени при влаковата катастрофа.

Антон Марков каза, че жената е минала прегледи в болница в Солун и е без наранявания. Друг български гражданин, също пътувал във влака, е добре и не се е подложил на изследвания.

Папа Франциск е натъжен от тежката влакова катастрофа в Гърция и се моли за всички засегнати от тази трагедия, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на Ватикана.

Пътнически влак в Гърция се сблъска с идващ насреща товарен влак малко преди полунощ в северната част на страната малко преди долината Темпе (или Темби) между планините Олимп и Оса. Общият брой на хората в двата влака е бил 354 (342 пътника и 12 служители, от които двама са били в товарния влак), информира в електронното си издание в. „Катимерини“. По последни данни починалите в трагичния инцидент са 36, броят на ранените е 85 души, от които в болница са настанени 72 души (шестима в интензивно отделение).  

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1009hPa 70% 40% 7m/s 310deg
15°C Усещане 13°C
1012hPa 36% 20% 5m/s 250deg
20°C Усещане 19°C
1010hPa 24% 20% 10m/s 280deg