442 кг наркотични вещества задържаха митнически служители в рамките на две седмици

442 кг наркотични вещества задържаха митнически служители в рамките на две седмици

11 случая на трафик на наркотични вещества са предотвратени от митническите служители през първите две седмици (5-20.03.2024 г.) след началото на съвместния проект на Агенция „Митници“ и Службата „Митници и гранична защита“ на САЩ. Задържаните наркотични вещества са с общо количество 442 кг, по-голямата част от които марихуана. Количеството отбелязва ръст с 45% спрямо задържаните наркотици през същия период на миналата година. Резултатът е продължение на положителната тенденция за задържане на по-големи количества през 2024 г. – близо 613 кг, спрямо 2023 г., когато са установени около 305 кг наркотични вещества.

В този период беше извършена и административна реформа, която централизира оперативното управление на отделите „Борба с наркотрафика“. Мярката ще доведе до по-добра координация, фокусирани усилия и ускорен анализ на риска, както и ще постави приоритет върху развитието на стратегията за борба с наркотрафика.

Агенция „Митници“ и Службата „Митници и гранична защита“ на САЩ работят по проект за обмяна на опит в областта на митническия и граничния контрол, финансиран от правителството на САЩ. В рамките на проекта се предоставя аналитична подкрепа и се представят най-добри практики в областта на митническата дейност и митническия контрол на сухопътни и морски граници.  

В рамките на проекта се предвижда да бъдат проведени и поредица обучения на български митнически служители, включително и работно посещение на ГКПП в САЩ.

Сътрудничеството със Службата „Митници и гранична защита“ е част от активното партньорство между Агенция „Митници“ и американските власти в областта на международната търговия, митническия контрол и борбата с наркотрафика, което включва съвместни обучения, обмяна на опит и техническа подкрепа.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 10°C
1006hPa 82% 75% 6m/s 10deg

14°C Усещане 12°C
1008hPa 41% 75% 3m/s 250deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 41% 40% 3m/s 270deg