5 години затвор за 37-годишен, ограбил студент във Варна

Обвинен в държане на кокаин ще продължи да пребивава в ареста

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между държавното обвинение и 37- годишния Мартин А., с което той се признава за виновен за извършен грабеж, в условията на опасен рецидив, като употребил за това сила и заплашване. Това съобщиха от съда.

На 28 септември 2022 г., студент във Варна седнал на пейка в Морската градина, след като приключил с лекциите си до обяд. Докато слушал музика от мобилния си телефон, към него се приближил Мартин А. и го заговорил. Докато отговарял на въпросите на непознатия, студентът си прибрал телефона. Тонът към него станал агресивен и бил накаран да извади всичко от джобовете си. След като момчето отказало, 37-годишният мъж изкарал сгъваем нож и го заплашил с него. Така успял да вземе портфейла му, от който прибрал 50 лева и след това му го върнал с останалите в него 10 лева. Мартин А. решил да отнеме и мобилния телефон на младежа, но решил да смени тактиката. Издърпал го от ръцете му, като продължавал да държи в ръката си ножа, макар и прибран. Накарал студента да върви с него до близко кафене, като обяснил, че ще влезе вътре, за да проведе разговор. Момчето останало да чака навън, а 37-годишният мъж успял да избяга през друг изход на заведението.

Мартин А. е многократно осъждан за престъпления срещу собствеността и против половата неприкосновеност. Последната си 7 годишна присъда изтърпял през декември 2021 година.

С подписаното споразумение страните приеха за безспорно и категорично установено, че подсъдимият е извършил престъплението, в което е обвинен. Мартин А. заяви, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред, съгласен е с условията му, подписал го е доброволно и е наясно с последиците от него. Възстановил е и всички нанесени щети на пострадалия.

Съдебният състав на Варненски окръжен съд одобри споразумението, след като намери, че то не противоречи на закона и морала.

За извършеното престъпление подсъдимият прие да му бъде наложено наказание 5 години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг режим“.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и е окончателно.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 4°C
1013hPa 95% 20% 2m/s 60deg
4°C Усещане 3°C
1014hPa 87% 11% 2m/s 70deg
8°C Усещане 6°C
1013hPa 71% 20% 3m/s 290deg