Иван Портних: Павилионите в Морската градина не изглеждат добре и аз не ги одобрявам (ВИДЕО)

Иван Портних: Павилионите в Морската градина не изглеждат добре и аз не ги одобрявам (ВИДЕО)

Кметът на Варна Иван Портних коментира днес на пресконференция темата с новите павилиони, които трябва да бъдат поставени в Морската градина, предаде СайтЪТ. Той посочи, че бараките са общо 10 за целия парк и в тях ще се продават напитки и сладолед. Портних уточни, че решението за разполагането им било взето от комисията, съставена от общински съветници. 

Иван Портних каза още, че не му се коментира външният вид на бараките, но уточни, че решението е взето след положително становище на “Паметници на културата”.

Видео СайтЪТ

“Там експертното ниво е достатъчно високо. В крайна сметка е с тяхното становище, а иначе е взето от комисия, в която има общински съветници и един представител на Общината. В случая решението за поставянето на тези обекти е аргументирано от тази комисия.

Респективно са сведени до продажбата на безалкохолни напитки, вафли, сладолед и т.н. Външният вид на павилионите е одобрен, защото съответства на критериите за цветовете от наредбата за преместваемите обекти. Аз лично не одобрявам вида на павилионите, но друг е органът и ще търсим решение на този въпрос”, каза още Иван Портних.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1009hPa 70% 40% 7m/s 310deg
15°C Усещане 13°C
1012hPa 36% 20% 5m/s 250deg
20°C Усещане 19°C
1010hPa 24% 20% 10m/s 280deg