Андрей Василев: По варненските плажове се спазва стриктно изискването 50% от зоната да е свободна за ползване

Абсурди на плажа във Варна: Туристи завели 3-годишното си дете на плаж с 40 градуса температура и варицела

По варненските плажове се спазва стриктно изискването 50% от зоната да е свободна за ползване. Това заяви за СайтЪТ Андрей Василев, Андрей Василев,  представител на концесионерите във Варна. Той посочи, че редовно институциите правят проверки по плажовете в морската столица и към момента не са констатирани нарушения. Коментарът му е по повод изказването на народния представител от “Продължаваме промяната – Демократична България” Стела Николова, която отправи парламентарно запитване към новия министър на туризма Зарица Динкова. Въпросът на Николова идва след отправен сигнал от граждани, че свободната зона на плажовете в и около Варна не се спазва от концесионерите.

Проверяват дали концесионери нарушават свободната зона на плажовете в и около Варна

“Ако някъде възникват спорове, вероятно се отнася за плажната ивица по курортните комплекси. Във Варна обаче такъв проблем нямаме”, категоричен бе Василев.

На въпрос дали през тази година има увеличение на цените за плажни принадлежности – шезлонг и чадър, концесионерът заяви:

“Цените са като миналогодишните – между 3 и 5 лв. за чадър и шелзонг. Възможно е на някои от плажовете да са с до лев по-скъпи, но това е по-скоро изключение”, добави Андрей Василев.

Той посочи, че плажовете са обезпечени със спасители и медицински екипи.

“Сега остава само и лятото да дойде”, каза шеговито Василев.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1016hPa 82% 95% 4m/s 330deg

17°C Усещане 16°C
1018hPa 51% 20% 5m/s 60deg

19°C Усещане 18°C
1017hPa 48% 20% 4m/s 110deg